Značka BioShock je snad po odchodu hlavního strůjce prokletá. Po problémech s vývojem nového videoherního dílu hlásí velké změny také plánovaný film od Netflixu. Adaptace BioShocku původně měla být velkým projektem, teď se ale z ní stal osobnější film s ořezaným rozpočtem.

Producent Roy Lee na Comic-Conu v San Diegu prozradil, že nové vedení Netflixu snížilo rozpočet. Kvůli tomu dělají mnohem menší verzi filmu, která se zaměří na osobnější pohled na věc, informuje server Variety. Vypadá to, že nový šéf filmové divize Netflixu, Dan Lin, už začal úřadovat. Dle mnohých bude více dbát na výdaje a kvalitu.

To nic nemění na tom, že pro fanoušky BioShocku je to špatná zpráva. Místo plnohodnotného filmu se širším záběrem dostaneme něco jiného. To je škoda vzhledem k tomu, že o snímku se mluví už řadu let.

Co se nového videoherního BioShocku týče, tak ten připravuje nově vzniklé studio Cloud Chamber pod hlavičkou 2K Games. Najdeme v něm několik veteránů BioShocku. Naštěstí po problémech (projekt byl oznámen v roce 2019) už má vše šlapat, tak snad se v budoucnu hry dočkáme. Mezitím se můžeme těšit na Judas, novou akci z pohledu první osoby od Kena Levina, otce původního BioShocku a BioShocku Infinite. Podobnou atmosféru budete mít rovněž Clockwork Revolution od studia inXile Entertainment.