Loni na jaře se k nám dostaly zvěsti o tom, že Hra na oliheň (2021), veleúspěšný jihokorejský seriál Netflixu, jehož druhá řada dorazí už letos, dostane také americký remake. Tehdy známý insider Jeff Sneider uvedl, že streamovací služba by ráda dostala na palubu legendárního filmaře Davida Finchera, který loni skrze Netflix uvedl svůj thriller Zabiják (2023).

Tyto zvěsti nyní má potvrzovat server The Playlist, který tvrdí, že Fincher na nové verzi slavného seriálu se smrtícími hrami podle všeho v tichosti pracoval už několik let. Nutno dodat, že slavný filmař chystá také seriálový prequel kultovního snímku Čínská čtvrť (1974), na němž pracuje spolu se scenáristou filmu Robertem Townem. Scénář by už měl být dokončený, nicméně zmíněný server tvrdí, že Fincher chce nejdříve vytvořit vlastní verzi Hry na oliheň. Podle všeho o ni začal uvažovat několik měsíců poté, co byl původní seriál v roce 2021 uveden. 

Na Fincherově Hře na oliheň by měl jakožto scenárista pracovat také Dennis Kelly, tvůrce seriálů Utopia (2013) a Třetí den (2020). Z filmových titulů napsal například thriller Černé moře (2014) a snímek Matilda Roalda Dahla: Muzikál (2022). Jak daleko ale oba tvůrci s výrobou remaku vlastně jsou, zatím není známo.

Stojí za to také připomenout slova Teda Sarandose, generálního ředitele Netflixu, který na začátku letošního roku na zvěsti o Fincherově verzi reagoval slovy, že dokud původní korejská série pokračuje, není žádný důvod k tomu, aby Netflix dělal remake. Holt uvidíme, co z toho nakonec vyleze, nad americkými remaky většinou protáčíme oči v sloup, ale zrovna účast Finchera zní docela slibně. 

David Fincher je režisérem slavných snímků jako Sedm (1995), Klub rváčů (1999) nebo Zmizelá (2014), za film Sociální síť (2010) obdržel svůj první Zlatý glób, přičemž na Oscara byl nominován třikrát.

Původní Hra na oliheň vypráví o skupince nešťastníků ve finanční krizi, kteří přijmou účast na tajemných hrách od ještě tajemnější organizace. Vítěz všech her si odnese domů natolik velký balík peněz, že už do konce života nebude muset sáhnout na práci. Veškeré hry jsou však smrtelně nebezpečnou záležitostí. Druhá řada má dorazit někdy během letošního prosince.