Found footage styl už vyprodukoval celou řadu nejrůznějších titulů, převážně tedy těch hororových, je proto stále těžší a těžší natočit něco opravdu originálního, co by nebyla příliš velká ohraná písnička. Jeden z těch zajímavějších kousků je znepokojivý thriller s kapkou hororu a komedie jménem Creep (2014), který společně vytvořili Patrick Brice a Mark Duplass, oba dva také ve filmu ztvárňují hlavní role.

Příběh se točí kolem Aarona (Bryce), který míří zdokumentovat poslední týdny života závažně nemocného Josefa (Duplass), za což pak má dostat skvělou finanční odměnu. Josef se na první pohled zdá být milým a přátelským chlapíkem, ale jeho stále divnější a znepokojivější chování dá divákovi jasně najevo, že tu není něco v pořádku.

O tři roky později pak vzniklo pokračování Creep 2 (2017), ve kterém jednu z předních rolí ztvárnila Desiree Akhavan (Převýchova Cameron Postové). A jak se zdá, v budoucnu se dočkáme i seriálové verze. 

Seriálové zpracování ponese název The Creep Tapes, na výrobu dohlížela firma Duplass Brothers Productions, kterou Mark Duplass založil se svým mladším bratrem Jayem. Co se samotného příběhu týče, seriál bude založen na sbírce videokazet v tajné skrýši Josefa, který je ve skutečnosti poblázněným sériovým vrahem. Ten své oběti zve k sobě domů, aby ho po celý den natáčeli, přičemž následně je sprovodí ze světa. Následný záznam pak přidá k ostatním ve své tajné skrýši. Každá z epizod by nám tak měla ukázat záznam daného nešťastníka, kterého Josef eventuálně usmrtil. Celý seriál by tak opět měl být ve found footage stylu.

O scénář se zase postarali Patrick Brice a Mark Duplass, Bryce zároveň natočil všechny epizody. 

Zatím však není známo, kdy přesně se seriálu vlastně dočkáme. Pokud jste dostali chuť omrknout původní dva filmy, momentálně jsou oba dostupné na Netflixu