Herec a filmař Richard Gadd nám letos na jaře nadělil úspěšný a zábavný seriál Sobík (Baby Reindeer), ve kterém si sám také zahrál hlavní roli. Tvůrce si už brousí zuby na další projekt, tentokrát se ale od Netflixu přesune k HBO a BBC. Momentálně pracuje na nové sérii, která nese pracovní název Lions. Gadd se opět postará o scénář, přičemž bude zároveň i jedním z výkonných producentů.

Jednou z hlavních postav se stane chlapík jménem Niall, který chystá svatbu. Když se na ni ale objeví jeho „bratr“ Ruben, povede to k vyložené explozi násilí, která nás provede skrze jejich životy. Ambiciózní seriál by se měl odehrávat od 80. let do současnosti, přičemž by se měl zaměřit na vrcholy a pády vztahu obou bratrů. Mrknout bychom se měli do doby, kdy se jako teenageři seznámili, stejně tak se staneme svědky jejich rozepře v dospělosti. Seriál má zachytit divokou energii měnícího se města (a i světa), hlavně se ale pokusí přijít na kloub složité otázce: Co to znamená být mužem?

Alexandra Brodski (Somewhere Boy) a Eshref Reybrouck (Undercover) se postarají o režii jednotlivých epizod.

Richard Gadd se nechal slyšet, že od doby, co jako dítě zhlédl seriály jako Oz (1997), Rodina Sopránů (1999) a The Wire - Špína Baltimoru (2002), bylo vždycky jeho snem pracovat pro HBO.

Tvůrce se proto už nemůže dočkat, až se na výrobu vrhne. Datum premiéry však zatím neznáme, stejně tak i nad obsazením zatím visí otazník.