Danny Boyle momentálně natáčí první díl z chystané trilogie 28 let poté (28 Years Later), která naváže na jeho slavný zombie snímek z roku 2002 (28 dní poté), jenž napsal Alex Garland (Občanská válka). Ten každopádně zpracoval i scénář k chystané trilogii, jejíž začátek k nám dorazí příští rok. Jak už ale nějaký čas víme, chystaný druhý díl má natočit Nia DaCosta, jejímž posledním filmem byla neúspěšná komiksovka Marvels (2023).

A nyní se k nám dostala zajímavá informace, která se týká samotného názvu druhého filmu. Z webových stránek serveru Copyright Office, amerického úřadu pro autorská práva, vyšlo najevo, že snímek by se měl jmenovat 28 Years Later Part II: The Bone Temple (volně přeloženo jako 28 let poté Část druhá: Chrám kostí).

Z čehož vyvstává zajímavá otázka, co nás asi ve druhém díle čeká za děj. Že by onen chrám byl domovem nějakého hrůzného kultu, který se po těch mnoha letech po začátku zombie nákazy značně rozrostl? Nebo to bude něco úplně jiného? 

Těžko říct, protože pořád ještě ani nevíme, o čem vlastně bude chystaný první díl trilogie. Podle Garlanda máme ale čekat mnohem větší pokračování, které však bude svým stylem velice připomínat právě 28 dní poté.

Z herců se nám ve filmu představí Aaron Taylor-Johnson (Lovec Kraven), Ralph Fiennes (Menu), Jodie Comer (Poslední souboj), Jack O'Connell (Ferrari) a Erin Kellyman (Falcon a Winter Soldier). Návrat hlásí také Cillian Murphy, který si opět zahraje Jima, protagonistu z 28 dní poté, ovšem údajně se má vrátit „překvapivým způsobem“. Možná jako záporák? Nebo třeba vůdce onoho potenciálního kultu? To holt uvidíme. 

Stále ještě není známo, kdo natočí poslední díl trilogie, ale na výběr režiséra mají tvůrci ještě dost času. První část každopádně dorazí 20. 6. 2025.